Årdal bibliotek

Tradisjonsbrygging av øl
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
  • Tradisjonsbrygging av øl
Medansvarlig
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylleplassering
  • 641.2 GAR
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2023
Noter
  • Ølet sto sentralt i det norske bondesamfunnet og var, sammen med kosten på gården, en del av det sosiale samspillet. Godt øl reflekterte bryggerens personlighet og status i lokalsamfunnet. Kornet det ble laget av, var gårdens viktigste produkt, og godt øl viste at man hadde godt korn. Ølet var et tegn på hvor dyktig man var til å malte og brygge, og styrken viste hvor mye korn man hadde råd til å brygge av. Framgangsmåten i bryggingen ble overlevert mellom generasjoner som en del av tradisjonen til den enkelte gård, og variasjonene var store. Til nå har ingredienser og prosesser langt på vei vært ukjente for moderne ølbryggere. "Tradisjonsbrygging av øl" tar for seg historie, utstyr, bryggeprosesser, gjær og ingredienser. Boka gir en oversikt over hvordan ølet ble brygget rundt om i landet, samt utviklingen over tid. Avslutningsvis beskriver forfatteren situasjonen for norsk tradisjonsbrygging i dag.
ISBN
  • 978-82-8305-134-6
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*00001920nam  22002891  4500
*00179594
*008220225s2023    no     ar         00nob 9
*015  $a150432601$bBokbasen AS
*019  $bl
*020  $a978-82-8305-134-6$binnbundet
*025  $a9788283051346
*040  $aBokbasen AS
*0820 $a641.2309481$zh$223/nor/20230419
*0821 $a641.2$zb$223/nor/20230419
*090  $c641.2$dGAR
*10010$aGarshol, Lars Marius$d1973-$jNO$0(NO-TrBIB)99066025$8m
*24510$aTradisjonsbrygging av øl$cLars Marius Garshol ; fotografier av Lars Marius Garshol
*260  $aTrondheim$bMuseumsforlaget$c2023
*300  $a287 sider$billustrasjoner$c27 cm
*520  $aØlet sto sentralt i det norske bondesamfunnet og var, sammen med kosten på gården, en del av det sosiale samspillet. Godt øl reflekterte bryggerens personlighet og status i lokalsamfunnet. Kornet det ble laget av, var gårdens viktigste produkt, og godt øl viste at man hadde godt korn. Ølet var et tegn på hvor dyktig man var til å malte og brygge, og styrken viste hvor mye korn man hadde råd til å brygge av.  Framgangsmåten i bryggingen ble overlevert mellom generasjoner som en del av tradisjonen til den enkelte gård, og variasjonene var store. Til nå har ingredienser og prosesser langt på vei vært ukjente for moderne ølbryggere.  "Tradisjonsbrygging av øl" tar for seg historie, utstyr, bryggeprosesser, gjær og ingredienser. Boka gir en oversikt over hvordan ølet ble brygget rundt om i landet, samt utviklingen over tid. Avslutningsvis beskriver forfatteren situasjonen for norsk tradisjonsbrygging i dag.
*650 0$aØlbrygging$2Bokbasen AS$9nob
*650 0$aØlbrygging$2Bokbasen AS$9nno
*650 0$aKulturhistorie$2Bokbasen AS$9nob
*650 0$aKulturhistorie$2Bokbasen AS$9nno
*651  $aNorge$2Bokbasen AS$9nob
*651  $aNoreg$2Bokbasen AS$9nno
*70010$aGarshol, Lars Marius$d1973-$efotogr.$jNO$0(NO-TrBIB)99066025$8m
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Lukk
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig (ikke til fjernlån) Årdal bibliotekMat og drikke